Tuesday, January 18, 2011

Cara Senang Buang Air Besar (Personal Experience)

Tahi memang kotor, busuk dan buruk. Tapi tahi lah yang membantu membawa keluar sisa-sisa yang tak diperlukan oleh badan selain daripada melalui peluh. Jangan cuba memperlekehkan kebaikan tahi *emosi* sebab suka buang air besar.








Cara ni tak berkesan dengan semua orang. Lain perot lain tahi. Tapi boleh cuba bila dah seminggu tak berak atau bila sembelit. Belum cuba belum tahu ;)



1. Minum air mineral/air kosong banyak-banyak. Jadikan air wajib setiap hari. Lebih elok kalau minum sebelum makan.

2. Minum milo. Lebih lawas kalau minum pagi-pagi time breakfast. Tak sampai 15minit mesti lari masuk toilet.

3. Minum susu. Siap dengan package berdas-das. Keh keh keh!

4. Makan makanan pedas-pedas. Mesti senang buang air besar.

5. Get excited. Contohnya buka website Air Asia dan teruja dengan tiket yang sangat murah!

6. Minum Vitagen! Sayangilah perut anda ;)

7. Menunggu. Contohnye tunggu kawan habis kelas. Menunggu tu kan bosan sampai boleh menimbulkan rasa ingin buang air besar. Ini susah nak ikut sebab susah sikit. Depends on individu. Ceh ceh macam bagi tips apa je.

8. Lastly cara paling senang dan cepat ialah duduk atas simen. Simen kan sejuk. Bila sejuk automatik akan rasa nak buang air besar. Dah ramai cuba dan berjaya. Kami bukan business downline! Seriously cara ni paling senang dan cepat ;)



Selamat Mencuba!







7 comments:

miSz cHa said...

momun,jgn beremosi dgn tahi...
Hahaha
sngt x suka bila x dpt buang meda alah tu.
Perut jadik buncit mcm tgh pregnant 3bln:-(

terataiflowerz said...

itu semua experience mun kan..tp xberkesan kat org...nk try minum vitagen ah..dh lame xminum...abis bliss ni beli vitagen lak

munster said...

shap:ahaha tu lah kene buang setiap hari.baru perot mcm pregnant dua minggu.hihi

lily:haaa nak join!beli yang murah mcm bliss jugak!hehe

mariAna said...

lg 1!!! sila pergi exm dgn keadaan xready ape.. itu pon boleyh saket perot jgk kan??hhahaha

Sharinginfoz said...

memang tips yang bagus ni

kama husmizi said...

arghhh sgt seksa xdpt berak...tol, mmg kembung perut.

Miss Kelabu said...

haha. kelakar. tapi bagus jugak tips yg diberi tu!