Friday, December 9, 2011

Tagged Post.

Di tag oleh Shapini, classmate masa dekat Lendu dulu.budak comel yang suke breakfast minuman berkarbonat macam Coke and Pepsi. Manusia yang paling tak sayang usus-usus perut sendiri.Hihihihi



1. Sila describe diri kamu dalam satu perkataan.
Saya pemakan chocolate dan ice cream yang tegar :)


2. Kalau diberi pilihan, negara mana kamu mahu duduk?WHY?
London sebab nak tengok betul ke London Bridge is falling down?

3. Zaman umur berapa tahun 1st crush kamu? Pernah confess kat orang tu tak? cuba cerita sikit =)
Kindergarten. Hihihi tak ingat nama.

4. Apa perkara yang paling kamu ingat dalam hidup?(x kisah la baik ke buruk)
Pakai braces. Zaman turun dan naik nya hidup.


5. Agak2 kamu start berjalan umo berapa tahun?(jalan pendek dan jalan panjang--->hah?)
Ask my mama then :)


6. Nak jugak tahu family kamu besar ke kecil? sila perkenalkan.
Baba, Mama & Along(sister). Kecil dan comel.kehkeh


7. Benda paling pelik di dunia ni yang kamu pernah tengok?
Semua benda baru jumpa dianggap pelik macam makan meggi dengan budu :p


8. Saya ini siapa bagi kamu? Macam mana ye kita jumpa?
Classmate. Of course in the class at Lendududududu :)


9. Quote yang kamu pegang dan dari mana asalnya?
I have too many favourite quote. That is why I am addicted to twitter. Hihihi


10. Siapa orang femes yang kamu pernah jumpa?
Artis dikira famous eh?Tiz and Zahiril Adzim.


11. Hadiah birthday paling best yang kamu pernah dapat?
Digital camera :')

Tuesday, November 15, 2011

Hihihi


Tik tik tok tok raindrops fall.digi digi bob bob to the sound

Sunday, August 28, 2011

Sorry I Did Not Mean It!










BMW : Brings Me Women

LEXUS : Luxury EXports to United States

FORD : For Only Romantic Drivers

HYUNDAI : Hope You Understand Nothing's Drivable And Inexpensive

VOLVO : Very Odd Looking Vehicular Object

PORSCHE : Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything

KIA : Kills In Accidents

TOYOTA : The One You Only Trust Always

PROTON : Powerwindow Rosak Oooh Tidaaakkk Ohhhh Noooooo!








Saturday, August 27, 2011

Nidji - Laskar Pelangi




Lagu lama baru dengar. Everybody starts from being hopeless. Hihi coverline.









Wednesday, August 3, 2011

#1 Wordless Wednesday with DotDotDot

























Dotdotdot at Borders, The Curve




Tuesday, June 14, 2011

The Burnt Biscuit


Mom liked to make breakfast food for dinner every now and then. And I remember one night in particular when she had made breakfast after a long, hard day at work. That evening, mom placed a plate of eggs, sausage and extremely burnt biscuits in front of dad. I remember waiting to see if anyone noticed. All dad did was reach for his biscuit, smiled at mom and asked me how my day was at school. I don't remember what I told him that night, but I do remember watching him smear butter and jelly on that biscuit and ate every bite.





When I got up from the table, I remember hearing mom apologize to dad for burning the biscuits. And I'll never forget what he said: Honey, I love burnt biscuits. Later that night, I went to kiss Daddy good night and asked him if he really liked his biscuits burned.





He wrapped me in his arms and said, "Your Momma put in a hard day at work today and she's real tired. And besides - a little burnt biscuit never hurt anyone!"





You know, life is full of imperfect things.....and imperfect people. I'm not the best at hardly anything, and I forget birthdays and anniversaries just like everyone else.






What I've learned over the years is that learning to accept each others' faults - and choosing to celebrate each others differences - is one of the most important keys to creating a healthy, growing, and lasting relationship. Because in the end, you are the master of your own life, to be happy or unhappy, to be positive or negative.





We could extend this to any relationship. In fact, understanding is the base of any relationship, be it a husband-wife or parent-child or friendship.Don't put the key to your happiness in someone else's pocket - keep it in your own.






A little burnt biscuit never hurt anyone.Hihi






Monday, June 6, 2011

My Past Time Hero.







All time favorite!


















So what yours?







Sunday, May 29, 2011

Falling In Love. Jatuh Cinta.

Pernah tak falling in love? Pernah tak jatuh cinta? Tau ke macam mana perasaan falling in love? Macam tunggu buah durian jatuh. Sanggup bermalam dekat kebun. Kita tahu sekarang musim durian tapi kita tak tahu durian dari pokok mana yang akan gugur dulu dan bila durian tu akan gugur. Sebab tu sanggup bermalam dekat kebun tak nak durian kena curi. Kita tahu suatu hari nanti kita akan jumpa orang yang kita akan jatuh cinta tapi kita tak tahu perempuan/lelaki mana dan bila akan jatuh cinta. Dan kita tak nak orang yang kita sayang tu kene curi. Get it get it?


It happened to everyone. Everyone has experience of falling in love and falling out of love. Kan? Semua orang pernah jatuh cinta dan terkeluar dari cinta.


But its hard to express your feeling to the one you really love and on the same time you know he/she will not love you back. Definitely not!Why?






































Because i am falling in love with Baek Seung Jo!






The most genius student at Korea!













Cold person. Hard to understand.










Macam mana nak express feeling kalau dia ada bermillion-million peminat around the world?!














Saturday, May 21, 2011

Giveaway!

Siapa tak suka kan kalau dapat benda free macam pergi Giant ke Tesco ke kalau ada promoter bagi tester makanan baru ke minuman baru mesti nak cuba!Kannnnnn

Kalau dapat baju free lagi best!Cantik-cantik pulak tu. Benda free tapi boleh pilih sampai ada lapan pilihan?You kidding me?Yes lapan pilihan! Pilih satu je. Free!








Giveaway ni dibuat oleh Nemomimosh and barang yang di giveaway kan di sponsor oleh Zeera Boutique.


Tag:







Friday, May 20, 2011

VJ Jeans for Sale.


Size: 27

Lenght: 97 cm

Condition: Excellent!

Retail Price: RM 90 ++

Selling Price: RM 40 only! (please add RM7 for shipping)

Status: Available







































Sunday, May 1, 2011

You Break My Heart Into Pieces!

Majlis Pertunangan Zahiril Adzim and Shera Ayob T_T!












Ok. Its PINK!Duhhhhhh







Source : Beautifulnara








Saturday, April 30, 2011

Ingat Senang Nak Buat Orang Ketawa?

Dalam banyak-banyak pelakon komedi, siapa yang boleh buat lawak yang akan buat orang ketawa even dah tengok berkali-kali even dah hafal lawak dia?







Teka teka teka teka!








Ok. Maybe some will said Senario. Ok boleh lah tapi lawak Senario makin hari makin tak menjadi. Dah tak ada sense of humor. So one down!







Ok. Maybe Nabil Raja Lawak yang dah tak lawak? So two down!








Teka lagi!Teka teka teka!








Ok. Maybe Usop Willcha (tak tau eja.sorry. malas nak google)? Tapi ni baru kan!And lawak dia bako bako makin lama makin jadi trend. Bila dah ramai sangat buat lawak dia, benda tu dah jadi tak lawak. Three down! No?









Ha!Zizan Raja Lawak? Pun baru. So tak kira. Nak senior! Senior! Bukan freshie! Four down!







THINK THINK THINK!










The one who i can think of is HIM!





















MR BEAN!



No? Yes? No?




For me is YES! My all time favourite show since i was kid! He is cute is it? The perangai bukan muka. Bear dia pun comel! Dah kena potong kaki pun nanti next episode dah ada kaki balik :)












Friday, April 22, 2011

Cuci Mata


Two in one! Easy Peasyyyyy!







Jumpsuit!






Jump into suit!







Jump into one suit!







Under my umbrella ella ella e'eeee
































Monday, April 11, 2011

The Husband Store!

A NEW STORE HAS OPENED!




There's a sign at the entrance :


You may visit The Husband Store ONLY ONCE. There are SIX FLOORS, and the value of the products increase on each successive floor.





So, I goes into the store. On the first floor the sign on the door read :





FLOOR 1 : MEN WHO HAVE GOOD JOBS

That's nice but I want more! So I continues upward.






FLOOR 2 : Men Who Have Good Jobs and LOVE KIDS.

That's interesting but I continues to the third floor.







FLOOR 3 : Men Who Have Good Jobs, Love Kids, and ARE EXTREMELY HANDSOME.

Wow!But i feels compelled to keep going up!







FLOOR 4 : Men Who Have Good Jobs, Love Kids, Extremely Handsome, and HELP EQUALLY WITH THE HOUSEWORK.

I can't get better than this!But then the voice inside me ask, "Or can i?" I goes up!







FLOOR 5 : Men Who Have Good Jobs, Love Kids, Extremely Handsome, Help Equally With The Housework and HAVE A GREAT SENSE OF HUMOR.

Having found what I looking for, I tempted to stay, but something propels me to the sixth floor, the last floor!







FLOOR 6 : YOU ARE VISITOR 42,215,604 TO THIS FLOOR. THERE ARE NO MEN ON THIS FLOOR. THIS FLOOR ONLY EXIST TO PROVE THAT WOMEN ARE IMPOSSIBLE TO PLEASE. THANK YOU FOR SHOPPING AT THE HUSBAND STORE.









I want this!Please please please. Anyone?Pretty please?Belanja coolblog!Hihi







Tuesday, March 29, 2011

I Miss Mummy


Currently reading.



HOMESICK!

Saturday, February 19, 2011

Perempuan Boleh Tapi Lelaki Tak Boleh!

Zaman sekarang, perempuan mesti cakap "Perempuan boleh buat apa yang lelaki buat". Same goes dengan lelaki akan cakap "Lelaki pun boleh buat apa yang perempuan buat". Contohnya perempuan panjat Broga Hills dan lelaki jadi Chef.

Tapi tapi tapi! Still ada yang perempuan sahaja boleh buat. Lelaki masih tak boleh buat ;)

1. Perempuan boleh menangis dekat mana-mana. Unless perempuan tu cover cun. Orang sekeliling memang akan tengok tapi mesti akan cakap"Biasalah perempuan kan sensitif". Then perempuan akan blame PMS ;)

2. Pakai skirt. Dah bosan pakai seluar boleh pakai skirt. Lelaki dari kecik sampai besar pakai seluar je. Dan kain pelekat kalau lelaki melayu. Itu pun terhad untuk ke masjid dan bersantai di rumah sahaja.

3. Perempuan boleh pakai make up. Lelaki tak boleh!

4. Perempuan boleh pakai emas. Lelaki haram pakai barang-barang berunsurkan emas sampai bila-bila.

5. Perempuan boleh marah-marah then blame the PMS ;) Senang kan!

6. Perempuan dapat MC seminggu dari bersolat. Lelaki wajib hari-hari :)

7. Perempuan banyak aksesori untuk bergaya. Contohnya headband, brooch, handbag, tudung pelbagai fesyen, etc.

8. Perempuan boleh pakai or beli barang semua warna. Lelaki seboleh-bolehnya akan avoid warna pink.

9. Perempuan boleh tunjuk kelemahan. Lelaki sangat susah untuk tunjuk kelemahan.

10. Perempuan boleh mengandung dan beranak dan cuti tiga bulan!


Nanti nak buat post "Lelaki Boleh Tapi Perempuan Tak Boleh" pula!

Tuesday, January 18, 2011

Cara Senang Buang Air Besar (Personal Experience)

Tahi memang kotor, busuk dan buruk. Tapi tahi lah yang membantu membawa keluar sisa-sisa yang tak diperlukan oleh badan selain daripada melalui peluh. Jangan cuba memperlekehkan kebaikan tahi *emosi* sebab suka buang air besar.








Cara ni tak berkesan dengan semua orang. Lain perot lain tahi. Tapi boleh cuba bila dah seminggu tak berak atau bila sembelit. Belum cuba belum tahu ;)



1. Minum air mineral/air kosong banyak-banyak. Jadikan air wajib setiap hari. Lebih elok kalau minum sebelum makan.

2. Minum milo. Lebih lawas kalau minum pagi-pagi time breakfast. Tak sampai 15minit mesti lari masuk toilet.

3. Minum susu. Siap dengan package berdas-das. Keh keh keh!

4. Makan makanan pedas-pedas. Mesti senang buang air besar.

5. Get excited. Contohnya buka website Air Asia dan teruja dengan tiket yang sangat murah!

6. Minum Vitagen! Sayangilah perut anda ;)

7. Menunggu. Contohnye tunggu kawan habis kelas. Menunggu tu kan bosan sampai boleh menimbulkan rasa ingin buang air besar. Ini susah nak ikut sebab susah sikit. Depends on individu. Ceh ceh macam bagi tips apa je.

8. Lastly cara paling senang dan cepat ialah duduk atas simen. Simen kan sejuk. Bila sejuk automatik akan rasa nak buang air besar. Dah ramai cuba dan berjaya. Kami bukan business downline! Seriously cara ni paling senang dan cepat ;)



Selamat Mencuba!







Monday, January 17, 2011

Cara Letak Header Dekat Blog

Kali ni nak ajar benda paling senang. Cara letak header dekat blog. Baju dah cantik. Seluar dah cantik. Kepala pun nak cantik. Header.


1. Mula-mula pergi dekat Design. Click Design.






2. Keluar macam ni. Then click Edit dekat bahagian tajuk blog lepas tu dalam kurungan tulis Header.







3. Lepan tu keluar satu window atau tetingkap Configure Header. Then browse gambar yang nak dijadikan header blog. Tunggu loading. Kemudian click Save. Dah siap!



Jumpa lagi!




Friday, January 7, 2011

Dobi Layan Diri

Dulu-dulu tengok dekat dalam cerita Mr Bean ada dobi self service kan. Pernah tak terfikir nak ada kedai dobi macam tu dekat Malaysia? Jimat tak payah hantar dobi lepas tu tak payah kena tunggu dua tiga hari baru siap. Kadang-kadang ntah baju sapa termasuk dalam baju kita. Lagi teruk kalau stokin sebelah hilang lah, baju hilang lah. Possibility untuk dapat balik baju kita agak rendah. Kalau resit dobi hilang lagi lah tension.








Dot dot dot pergi dobi Mr Bean! It was located at Section 3, Shah Alam. Near Restoran Syed Section 3 and Restoran Serai. Nak lagi detail, sebelah kedai potong rambut mamak dan kedai runcit. Sederet dengan 7 Eleven Section3.









Ada tujuh mesin basuh baju. Empat mesin untuk basuh baju biasa. Lagi dua untuk basuh carpet ke cadar ke selimut ke apa-apa yang bersaiz besar dan berat.








Mesin biasa RM2.50 untuk baju 5kg ke bawah.








RM4 untuk baju 8kg ke atas. Boleh basuh baju satu rumah sewa.








Guna duit 20 sen dan 50 sen sahaja. Lepas ni kutip semua duit-duit syiling. Bila cashier Tesco tanya ada 50sen tak? Jawab tak. Saya nak simpan untuk basuh baju.








Mesin untuk baju 8kg ke atas. Sama macam dalam cerita Mr Bean. Semua mesin basuh baju ambil masa 30 minit. Sambil tunggu basuh boleh pergi makan roti canai dekat Restoran Syed.









Mesin pengering pun ada. RM2.50 juga. Ambil masa 40minit. Kering kontang habis!








Mesin pengering ada empat je tak sebanyak mesin basuh. Bila musim hujan, ramai nak keringkan baju. Full house!









Ada kerusi untuk menunggu. Boleh duduk sambil baca newspaper ke makan ke tengok orang lalu lalang ke. Meja pun ada untuk lipat baju.








Hobi tak kacau orang lain.









Wuwu pusing pusing pusing!












Wednesday, January 5, 2011

Common Mistake.

1. Orang drive kereta mahal selalu dianggap orang kaya. Sebenarnya driver yang drive pergi ambil anak bos balik sekolah.

2. Orang Shah Alam dianggap golongan elite. Most probably salah sebab bukan semua orang Shah Alam duduk banglo, kereta mahal atau sekolah mahal. Dekat Shah Alam semua golongan ada.

3. Student bawa kereta dianggap kaya raya. Sebenarnya student yang tak bawa kereta lagi kaya sebab dapat jimat minyak RM10 seminggu, RM10 parking kereta dan RM15 untuk basuh kereta.Hihi

4. Orang Melayu mata sepet dianggap mix cina. Sebenarnya tu mata baru bangun tidur.

5. Perempuan berbaju kurung di Shopping Complex dianggap sangat bersopan santun. Sebenarnya sedang ponteng kelas pada hari Isnin dan Jumaat.

6. Student Accounting dan Finance dianggap pandai bab kira mengira. Hakikatnya mamak lagi pandai mengira.

7. Lecturer bersongkok/berkopiah atau bertudung labuh selalu dianggap mengajar subjek CTU(Agama). Sebenarnya kebanyakkan mereka mengajar subjek tidak related with Agama.

8. Driver perempuan selalu dianggap drive kereta auto. Hakikatnya masih ada perempuan drive kereta manual.

9. Orang kurus selalu dikatakan tak kuat makan atau pun diet sebab takut gemok. Hakikatnya bukan semua orang kurus tak kuat makan. Tapi kuat makan dan kuat be*ak.

10. Anak bongsu selalu dilabel manja, mengada-ngada, unindependent, etc. Semua yang buruk-buruk dan kurang sifat-sifat yang bagus. Sebenarnya memang manja tapi bukan semua manja tak bertempat.





Sunday, January 2, 2011

Doodle! First Attempt(Part 3)

Masih mood First Attempt lagi sebab masih ada masalah untuk siapkan doodle ni. Maksudnya ada benda baru belajar masa jahit doodle ni. Idea bentuk doodle ni datang dari macam-macam blog. One day akan quote semua blog tu.







Mata doodle ni senget sebab tangan kena gam gajah terus menggigil nak tampal mata. Terus mata sebelah atas, sebelah bawah. Telinga pun senget satu atas satu bawah. Sepuluh kali gam mata dan telinga guna gam biasa tapi tak lekat juga sampai kain telinga yang warna merah tu dah keras macam kertas. Lastly tampal guna gam gajah baru lekat (T_T)"







Sekarang dah tak ada masalah nak tampal mata dan telinga!




Boleh order!
nira_padington@yahoo.com







Saturday, January 1, 2011

Cara Letak Facebook Dekat Blog

Hari ni mak ketam nak ajar topik paling senang. Mak ketam baru tau so nak share dengan anak ketam yang belum tau.

Profile badges menyenangkan blogger lain add kita dekat facebook. Tak payah tulis "Add me on Facebook. Email: bla bla bla." Sekarang zaman orang malas nak taip. Click je senang. Dunia di hujung click.






Mula-mula view Profile kita sendiri. Lepas tu scroll bawah sekali lepas tu tengok belah kiri(kita)ada tulis Create a Profile Badge. Click Create a Profile Badge.

Profile ------> Create a Profile Badge







Lepas tu click dekat Edit this badge.







Lepas tu keluar macam ni. Boleh lah edit nak badge menegak ke melintang ke. Boleh edit nak letak status ke nak letak birthday ke nak letak email ke. Semua boleh. Dah puas hati dengan profile badge tu jangan lupa click Save.






Lepas click Save, keluar macam ni. Copy link tu dan paste dekat blog. Cara nak paste dekat blog pula,



Design ----> Add Gadget ------> HTML/JavaScript ------> Paste dekat Content.



Siap!