Monday, November 29, 2010

Secret of People Who Never Get Sick

Bukan never tapi UNfrequently!Jarang selsema, demam, batuk, sakit tekak.Macam mana?




1. Take a cold shower/Mandi air sejuk/Jangan guna water heater!
Kajian membuktikan dengan mandi air sejuk/air semula jadi sejuk akan menambahkan sel darah putih yang boleh menguatkan antibodi badan.


Pagi-pagi bangun pukul enam lebih perkara paling ngeri nak buat ialah MANDI. Sebab tu guna water heater (T_T)! Dah nampak punca pertama selalu selsema.




2. Makan bawang!
Makan bawang yang belum dimasak. Selain bagus untuk bau nafas, ia juga bagus sebab powerful antimicrobial agents yang boleh pastikan badan sentiasa sihat.


Sanggup asingkan bawang dalam makanan.hah!Macam mana nak sihat?



3. Hot water with brewer's yeast!
Elok untuk elakkan selsema, cirit birit dan jangkitan kuman.


Macam tak sedap. Punca ketiga senang berjangkit penyakit orang lain.



4. Make your drinks hot/Pastikan minum minuman panas!
Bagus untuk boost kita punya immune system.


Cuaca dekat Malaysia panas. Hari-hari mesti cari ais. Minuman panas awal-awal tolak tepi.











3 comments:

Aden said...

lagi satu tips ialah bykkan mkn tauge...hehe

terataiflowerz said...

no more coolblog ok!

munster said...

aden:taugeh busuk nanti kencing hancing!ahaha

lily:nanti tak cool kalau tak minum coolblog!